Folia naprawcza biała 10 m.
Folia naprawcza do zaklejania dziur w balotach z kiszonką biała 10 m.
{* *}
EM Zakiszacz to kompozycja Efektywnych Mikroorganizmów przeznaczona do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek, która wspomaga procesy fermentacji pasz.
Stabilna kiszonka – efektywność żywienia!
Produkt jest gotowy do użycia, nie wymaga aktywacji.
Preparat jest gotowy do użycia – nie wymaga aktywacji i pobudzania!
Produkty EM® są bezpieczne dla ludzi, zwierząt i środowiska naturalnego. Nie zawierają składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
Japońska technologia smakuje polskim krowom! W badaniach naukowych wykazano, że EM Zakiszacz poradzi sobie nawet na fatalnej jakości materiale. Kiszonki przygotowane z dodatkiem EM Zakiszacz pozostają stabilne przez wyjątkowo długi czas, także w niekorzystnych warunkach przechowywania. Efektywne Mikroorganizmy to same plusy dla hodowli!
EM Zakiszacz jest optymalnym rozwiązaniem przy produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek. Jego działanie oparte jest na ukierunkowaniu procesu zakiszania na pożądaną fermentację, a następnie utrwalenie tego procesu poprzez aktywną mikrobiologiczną osłonę kiszonki, z maksymalnym ograniczeniem możliwych strat wynikających z gnicia, pleśnienia i wtórnej fermentacji.
Stwarza niekorzystne warunki dla wzrostu niepożądanych mikroorganizmów na różnych etapach zakiszania i przechowywania i ma działanie silnie antyutleniające. Mikroorganizmy użyte w preparacie występują w niespotykanej w innych inokulantach ilościach. Bakterie zawarte w preparacie są żywe, aktywne i gotowe do użycia.
Technologia EM steruje procesami fermentacji nawet przy niekorzystnym składzie zakiszanego materiału szczególnie widocznym w kiszonkach z dużą zawartością białka i niedostatkiem cukrów prostych.
Wyjątkowe parametry użytkowe preparatu EM Zakiszacz dają hodowcy szerokie spektrum działania.
Preparat można rozcieńczyć z wodą, w zależności od ustawień aplikatora oraz wilgotności zielonki. Optymalną metodą zastosowania preparatu EM Zakiszacz jest aplikacja dozownikiem na etapie zbioru, lub inna zapewniająca równomierne rozprowadzenie preparatu w zakiszanej masie.
Proces przygotowania kiszonki wymaga od hodowcy wiele wysiłku i staranności. Technologicznie dla uzyskania wysokich parametrów kiszonek niezbędne są: właściwy termin i technika zbioru, odpowiednie rozdrobnienie i dokładne ubicie masy w jak najkrótszym czasie, a następnie szybkie stworzenie warunków beztlenowych. Już na etapie skarmiania bardzo ważne jest staranne wybieranie kiszonek, aby ograniczyć powierzchnię kontaktu kiszonki z powietrzem. Jakiekolwiek błędy technologiczne na etapie przygotowania kiszonek zawsze odbijają się na ich jakości i mają konkretne przełożenia na spadek efekty.
Przy stworzeniu odpowiednich warunków kiszonka ulegnie samorzutnej fermentacji, ale zwykle nie będzie stabilna i nie utrzyma parametrów – dlatego właśnie sterowanie fermentacją i konserwacja jest głównym problemem w kompletnym procesie produkcji kiszonek.
Folia naprawcza do zaklejania dziur w balotach z kiszonką biała 10 m.
Magnes dożwaczowy skuteczna profilaktyka przed uszkodzeniami żwacza przez ciała obce
EM-Probiotyk 10 litrów to mieszanka paszowa uzupełniająca przeznaczona do stosowania w żywieniu zwierząt, jako dodatek do wody lub pasz. Wzbogacająca i stabilizuje mikroflorę przewodu pokarmowego oraz odpowiada za prawidłowy przebieg procesów trawienia.Poprawia odporność organizmu zwierząt oraz hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych dzięki działaniu pałeczek bakterii kwasu mlekowego i komórek drożdży.
Lizawka solna z selenem :Multi-lisal Se 10 kg.
Przeznaczona dla bydła, koni, owiec, kóz, zwierzyny płowej
Węgiel Active (100 ml).
WĘGIEL DLA CIELĄT NA BIEGUNKĘ
VITTRAMINA , poporodowe pójło dla krów mlecznych WITAMINOWE, 1 kg.
VIT-Cal 600 g dla krów mlecznych PRZECIW PORAŻENIU POPORODOWEMU zawierający wapń, magnez i cynk.
EM Bokashi Probiotyk, 10 kg.
Stymuluje odporność organizmu oraz powstrzymuje działanie bakterii chorobotwórczych.
APLIKATOR UMOŻLIWIA PRAWIDŁOWE PODANIE MAGNESÓW ŻWACZOWYCH ORAZ LEKÓW W DRAŻETKACH
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana